Wednesday, October 29, 2008

A Day In My (New) Life

Hampir sebulan aku ngejalanin hari-hariku sebagai stay home mom. My day to day activity is pretty much the same. Jam segini Kukka bangun, trus mandi, nyusu, ngamuk, tidur and so on, over and over again. Nyaris rutin. Right to the very second of the day. Di sela-sela itu, aku berusaha nyempetin diri untuk tetep eksis di dunia maya :D Kinda hard coz my baby is literally 24 hours with me since I don’t have a nanny. Kalo Kukka lagi anteng ato tidur sih santai! Tapi kalo lagi clingy, ya banyak YMan & e-mail yang ngga kebales deh heheheh...

Being with Kukka all the time makes me realize. That being a stay home mother is one hell of a “job” :) Sekarang juga aku baru ngerti apa artinya “Me Time” & how important it is. Karena biar bagaimanapun, everybody deserves some rest. Even mothers :) Tadinya kalo ada bagian di baby books or sites soal “Me Time” ini aku lewatin. Coz, I thought, oh come on! Why would I need a “Me Time”? Sebelum ada anak juga udah puas kali! Ngga butuh lagi lah! Now it’s time to spend every second with my little precious. Boy, was I wrong :)

Yang ada malah kecapean. Bukannya hanya fisik, tapi juga mental. Begitu Kukka nangis apalagi ngamuk, bawaannya jadi tambah stress & ikut-ikutan cranky ato nangis kaya Si Baiyi. Yang sebenernya biasa aja jadi kerasa beraaat banget. Capeee banget! At the end, being a mom feels like just another job. No fun & tiring & all you want is “go home” early. It’s a very sad thought, I must say... That’s why sekarang aku lagi berusaha untuk punya waktu untuk diri sendiri.

My “Me Time” begins at 9 pm. That’s when I let my maid hold Kukka while I have my dinner. Sambil nunggu makanan “turun”, aku nonton TV. Abis itu baru mandi & shalat Isya. My “Me Time” lasts only about half an hour. Paling lama sejam. But it was worth every second :) If during that time Kukka is crying & looking at me in the eyes, as if she was saying “Oh why don’t you want to hold me, Mommy? Why do you let Mba hold me? Don’t you love me anymore?”, aku berusaha untuk cuek :D I would just kiss her chubby cheeks & tell her to be patient :) Setelah itu, I'm back in business, baby!

But so far I think my “Me Time” is not yet enough :( I feel like I still need something to keep me going coz sometimes I still cry from exhaustion. I also never been a big fan of routine. Predictability sometimes annoys me. So I have to find a way to do or get things spontaneously (..... Spontan kok direncanain! Kumaha sih iyeu :p)

Ow well... They say practice makes perfect. Paling ngga dalam waktu sebulan aku udah bisa find a way to adjust my life dengan jadwalnya Kukka. Let’s see what 2 months or more will give me ;)


3 comments:

uwi said...

aduuh... aku ngerasain bgt nih waktu 3 bulan di rumah, far.
rasanya, lebih baik deadline di kantor.
and so far, my me time hanya pada saat gue mandi.

dinda said...

wahhh.. udah lama ga kemari banyak yang berubah yaaa... tampilan baru nya bagus.. adem! udah jadi full-time mom pula. have fun yah! kiss kiss buat kukka!

Farika said...

uwi: hahahaha benerrrr wiiii!!

dinda: hey you :) wuzzup? weird... I was just thinking mo dropping by & say hi :))