Thursday, July 23, 2009

A Tearful Evening

Temen mainnya Kukka, Laurel/Olel, 2 tahun, meninggal dunia sore ini. Tadinya aku kira cuma gosip ngga lucu atau tetangga yang ngasih tau misinformed. Tapi beberapa menit setelah dapet kabar itu, di milis Emerald ada pemberitahuannya. Bener ternyata... Olel meninggal karena muntaber. Aku langsung pergi ke rumahnya yang hanya berjarak 5 rumah dari kita. Tetangga-tetangga udah banyak yang ngumpul. Langsung sibuk bantu ini-itu.

Aku berdiri lama di teras. Maksudnya mau mikir dulu, mau ngomong apa nanti kalo ketemu sama mamanya Olel. I’m never good at this. I always think that there’s nothing you can say to make the person who suffers such a tremendous loss to feel better in any way. Aku takut salah ngomong. Takut salah berekspresi. Should I smile for comfort? Should I put a sad face? Should I put a straight face? Should I show up at all? Akhirnya aku memberanikan diri masuk ke kamar tempat Olel dibaringkan.

There she was, still looking cute and pretty, with her mother by her side. Holding her, stroking her hair, kissing her, whispering sweet words in her ears. I couldn’t help not to cry. I hugged Olel’s mother without saying a word. She wasn’t crying. She thanked me and whispered to her daughter’s ear “Liat nih, Olel... Tante-tante pada dateng. Maaf ya tante, Olel belum mandi.”

Ya Allah...

I only saw Olel when she was playing at our house a couple of times. She usually took an afternoon walk with Kukka around the cluster, just like yesterday. Mostly I heard cute stories about her from my maid. She wasn’t my baby. She wasn’t a relative. But it didn’t stop me from crying when I saw her tonight. Because she was just a little girl.

And I have a little girl...

The last time I saw Olel playing was at Kukka’s birthday bash. She was riding odong-odong right beside my girl. I even took a picture of them. Olel looked excited and very serious. Maybe it was the first time she saw an odong-odong :) I sure hope I had the chance to make her happy...

Goodbye pretty girl...
Thank you for being such a sweet friend to Kukka.
And thank you for reminding us,
How important it is to spend time with your loved ones,
And show them the love we have when we still have the chance.
Now have fun and go play with the angels :*


14 comments:

nadinsky said...

Duuuuh miris akuuuuu... :'(

meliwluthfie said...

huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..... aku menangis...
kan lagi lucu-lucu nya tuh...

kindly send my deepest condolence to Olel's Mom. don't know how her feel, but .. pretty sure, she lost her soul :(
huhuhuhuhuhuhuhu... aku nangis lagi

tika said...

my sincere condolences... hope that laurel is in the most beautiful place beyond our imagination this moment.

enggar said...

my deepest condolences mba
i shed tears reading it :(

wullie said...

.

teeya said...

Buat aku, the strongest person on earth adalah seorang ibu yang kehilangan anaknya dan survive...

Bye Bye Cute Olel (T_T)

dinda said...

...
....

kukka yang sehat2 selalu yaa... hug and love from tante dinda...

amanda faretti said...

aga miris mendengar masih ada korban jiwa karena muntaber ... :(

momonganak said...

Salam Kenal, speechless bacanya. huhuhuhu..
thanks for sharing mba..

alia said...

ah, jadi ikut sedih.... :(

mamaozora said...

Ikut berduka dan nangis... smoga keluarga diberikan ketabahan. .... Olel cantik sekarang sudah berbahagia disisi Tuhan...

Farika said...

thank you all...
semoga postingan ini bermanfaat in any way for all of us.

btw @amanda, penyebab pastinya aku juga belom tau ya :) maklum... ibunya cerita waktu masih dalam keadaan syok. jadi tiap kali ngulang cerita, selalu ada tambahan baru. jadi belum tentu karena muntaber (meskipun memang berawal dari situ).

omaranha said...

aku blm knal olel.. tp aku sedih bgt dan gak bs brenti nangis..
Slamat jalan Olel..
Skrg kamu sdh tenang n bahagia di tmpt barumu..
Thanks 4 sharing mbak..

lely said...

Ya Allah tragis amat yah far, smoga kedua ortunya diberi ketabahan yg maha besarnya ya. Anak2ku jg lg pd btk, pilek and panas, udah kedokter ampe berkali2, kalo anak panas aq jd parno. Skrg alhamdulillah udah tinggal btknya aja dkt.