Monday, June 07, 2010

The Unhuman I’ve Become

I was never been born as a chatty or chirpy kind of girl. But I wasn’t the quiet type either. Yes, a lot of my friends said that marriage has changed me. They said I’m more quiet & reserved. Some even said ‘ngga asik’. But those who knew me better said I’m turning into a better person :) I guess there’s always 2 sides of me: the crazy side & the loner type. And I can’t please everybody :p But these last 2-3 years the loner is taking over. And that..is..not..good.


Awalnya aku ngga terlalu nyadarin. But lately I’ve just been having this strange kind of need to be around people more often. Like, I was looking forward to go to my junior high reunion atau mengiyakan ajakan temen (yang biasanya selalu aku tolak) untuk ketemuan. Atau di lain waktu aku giat nyari info pengajian supaya bisa ngga cuma ngumpul, tapi juga sekalian ibadah. Dan yang paling “aneh”, I’m more than willing to meet new people in new places & occasions :D


Iseng-iseng, ceritalah aku soal keanehan ini ke Si Neng. Tanggepannya cukup mengejutkan. Dia bilang dia juga nyadarin banget & ada 1 kejadian yang sangat berkesan buat dia soal perubahanku ini, yaitu pas aku dipertemukan dengan sepupunya untuk ngambil tiket nonton New Moon. Meskipun waktu itu baru dikenalin, Si Neng said during dinner, I was actually very “rame” & komunikatif sama sepupunya itu. And then she said it “Now you are more...human.”


DANG!! :D


Until then, I didn’t realize how unhuman I was this whole time. Naturally Si Neng blamed the computer & the internet for my “mutation” :D That’s the thing about social medias. You think you’re still in touch with your 1000 friends. Karena bisa jadi tiap hari bales-balesan message di wall FB ato Twitter. Or chat for hours di YM or BBM. So in your mind, hubungan masih akrab-akrab aja. Tapi pas suatu hari dijadiin ketemuan, eh saling diem-dieman garing heheh... I don’t want to end up in a situation like that.


And so here I am, in a quest of becoming human (again). So far, not bad lah! Like the other day I got back in touch with an old friend from Russia. I haven’t seen him since 2002 & sengaja ngga kontek2 lagi. One thing leads to another, he’s back & we met again. I promise him this time I won’t disappear :)


May 15th was the coolest. Setelah 6 taun saling sapa, saling muji, temenan di FB & Twitter, akhirnya aku ketemu Neng Wenni & Miund :) Sebenernya udah lama banget pengen ketemu. Tapi ternyata emang momentumnya ya baru kemaren itu. Lunch berempat ngerayain bday-nya Si Neng di Sushi Tei, sambil ngobrol kaya emang udah sering ketemu sebelumnya. I hope we can do it again some time soon, girls :)


Yesterday I happily tagged along Si Neng to an event she’s been working on. Met her friends, wasn’t very chatty tho because of my sore throat. But I was there, exchange few words & laughter.


So I guess I’m in the right track, don’t you think? :)




6 comments:

Surgamaya said...

Hahaha, happy to see you FINALY! We must thank to Cisayong girl yg udah ngenalin kita thru her blog.

Sharing; sebaliknya dari elo ya gw ini. Dulu, sangat senang ketemu orang baru dan lebih chatty. Sejak ada social media, gw way more quiet. Mungkin karena merasa disini bisa in touch dengan teman lama dan ketemu temen baru tanpa harus bertemu fisik.
But I still believe one thing, friendship would more valuable kalau bisa ketemu fisik. Eyes cannot lies, we can see the depth of the heart. CIYAAAAAAAAAAAAAAAAAAT BIJAK PISAN EUY! yuk yuk kita harus ketemuan lagi! *edan urang loba omong kieu ih* HAHAHAHAHAHAHA

Farika said...

Hahahaha! Nah puguh iyeu keur diomongin sama Keke. Yuk kapan yang bisa santai, tanpa ada yang harus buru-buru pulang *lirikKekesinis*

Surgamaya said...

heeeuh tah mungkin kudu sabtu atau minggu sambil jogging bareng ciiiiyn

Dee said...

hehe, not to mention that day at Changi airport post-NIN concert! :)

wullie said...

Karena lebih banyak waktu di rumah dan jadi lebih banyak waktu untuk me time dan pengen ketemu orang lain, mungkin?

Farika said...

Dee: Ah I can't believe I forgot to mention about that one :D

Wullie: Mungkin juga ya... Setelah setaun lebih hibernating menyusui :D